Checul acesta delicios este cremos, umed si cu mult iaurt sanatos. O combinatie interesanta cu gust de ciocolata si lamaie ... Cu aceasta reteta particip la concursul Danone Blog Chef , la sectiunea destinata bloggerilor. Va asigur ca nu este o reteta complicata si sigur o sa va placa.
Ingrediente:
Pentru crema:
- coaja de la 2 lamai
- 500 ml lapte
- 3 galbenusuri
- 4 linguri zahar
- 2 linguri faina
Pentru chec:
- 6 oua potrivite
- 400 g iaurt
- 300 g zahar
- 400 g faina
- 4 linguri cacao
- 4 linguri cacao
- un plic si jumatate praf de copt
Preparare:
Intai ne apucam sa facem crema de lamaie care trebuie sa se si raceasca pana o punem in checuri. Punem laptele la foc mic impreuna cu coaja de la o lamaie. Galbenusurile le frecam cu zaharul si faina. Cand laptele incepe sa fiarba, dati la o parte si turnati in suvoi subtire amestecul de galbenusuri. Amestecati si puneti din nou pe foc timp de inca 5 minute pana cand se ingroasa. Amestecati continuu sa nu se lipeasca sau sa se afume crema. Cand este gata, dati deoparte si puneti si restul de coaja de lamaie. Lasati sa se raceasca complet.
Intre timp pregatiti compozitia pentru checuri. Bateti ouale cu zaharul timp de cateva minute, pana ce compozitia devine spumoasa. Adaugati iaurtul si apoi, faina cernuta, cacaua si praful de copt. Omogenizati compozitia.
Pregatiti formele de chec (mie mi-au iesit 3, nu prea mari) cu hartie de copt. Asezati jumatate din compozitia cu cacao, apoi deasupra jumatate din crema de lamaie. Aveti grija sa fie mai pe mijloc. Turnati apoi restul de aluat de chec si din nou deasupra restul de crema. Cu ajutorul unei furculite, amestecati usor compozitia sa obtineti un efect marmorat.
Dati la cuptor timp de aprox 35-40 minute, pana cand este gata.
Raciti si pudrati cu cacao. Este nemaipomenit. Si light, ati observat ca nu are grasime?
Intre timp pregatiti compozitia pentru checuri. Bateti ouale cu zaharul timp de cateva minute, pana ce compozitia devine spumoasa. Adaugati iaurtul si apoi, faina cernuta, cacaua si praful de copt. Omogenizati compozitia.
Pregatiti formele de chec (mie mi-au iesit 3, nu prea mari) cu hartie de copt. Asezati jumatate din compozitia cu cacao, apoi deasupra jumatate din crema de lamaie. Aveti grija sa fie mai pe mijloc. Turnati apoi restul de aluat de chec si din nou deasupra restul de crema. Cu ajutorul unei furculite, amestecati usor compozitia sa obtineti un efect marmorat.
Dati la cuptor timp de aprox 35-40 minute, pana cand este gata.
Raciti si pudrati cu cacao. Este nemaipomenit. Si light, ati observat ca nu are grasime?
Daca va plac retetele mele nu uitati sa dati like paginii de Facebook pentru a fi la curent cu noutatile si postarile de pe blog.
Bon appetit!
Ne place combinatia de ciocolata cu lamaie! Putem folosi zeama in loc de coaja? Ies 3 checuri obisnuite din aceasta compozitie? (asa reiese din foto) :)
RăspundețiȘtergereMie mi-au iesit 3 mai mici, ca asa am formele de chec eu. Nu cred ca merge zeama de lamaie in crema (poti incerca esenta de lamaie sau vanilie, daca nu vrei coaja). Te pup!
ȘtergereVai ce conbimatie minunata..Cred ca e o bunatate acest chec.Bravo!
RăspundețiȘtergereMie tare mult imi place aceasta combinatit.E de incercat.
RăspundețiȘtergerePup!
Minunat arata !!!
RăspundețiȘtergereWow, cu siguranta e un deliciu acest chec! Multa bafta!!
RăspundețiȘtergereTare bine arata!!! Multa bafta!
RăspundețiȘtergereCe culoare frumoasa are! Delicioasa combinatie!
RăspundețiȘtergereO duminica frumoasa xoxoxo
Diseara incerc si eu, arata mult prea bine si cred ca miroase super bine cat timp e in cuptor.
RăspundețiȘtergere