Categorii

joi, 22 martie 2012

Cartofi cu usturoi la cuptor

Sunt crocanti, aromati, gustosi si sunt la cuptor!!!


Ingrediente

- 1.5 kg cartofi
- 8 catei usturoi 
- 4 linguri amidon 
- 6 linguri ulei de masline 
- sare, piper, boia de ardei dulce si iute


Preparare
  • Curatati cartofii de coaja si taiati-i in sferturi
  • curatati si pisati usutoiul, apoi amestecati-l cu uleiul de masline
  • Bagati usturoiul la microunde timp de 1 minut sa isi dezvolte aroma. Scoateti si scurgeti jumatate din ulei in tava care urmeaza sa mearga la cuptor. Cealalta jumatate impreuna cu usturoiul ramas amestecati-o cu cartofii taiati. 
  • Puneti-i intr-un vas rezistent la microunde, acoperiti-l cu folie alimentara, apoi bagati-i la microunde timp de aprox 6 minute. Amestecati-i la jumatatea timpului.


  • Separat amestecati sarea, condimentele si amidonul, apoi turnati peste cartofi, acoperindu-i cat mai bine.

  • Dati la cuptorul preincalzit si coaceti timp de 30-40 minute pana sunt gata. 

Bon appetit!

5 comentarii:

  1. J'adore l'ai et ces pommes de terres ont du rester avec un goût superbes

    RăspundețiȘtergere
  2. ce buni trebuie sa fie ... mmmmmmmmm
    pupicei

    RăspundețiȘtergere
  3. Simplu si gustos! imi plac cartofii tai. pup

    RăspundețiȘtergere
  4. foarte buni cu usturoi. Te-am adaugat in listuta mea de blogroll. Sper sa vrei sa ma adaugi si tu. Pup

    RăspundețiȘtergere