tag:blogger.com,1999:blog-66366784092014570322024-03-05T19:34:25.823+02:00Din bucatarie, cu pasiuneMicky Apostuhttp://www.blogger.com/profile/16655671962175757274noreply@blogger.comBlogger317125tag:blogger.com,1999:blog-6636678409201457032.post-89948272467448602072022-09-15T16:50:00.000+03:002022-09-15T16:50:28.920+03:00Migliaccio napoletano - budinca italiana de gris cu ricottaMigliaccio napoletano este o prajitura italiana cu gris, usoara si pufoasa ca un nor. Un amestec subtil intre cheesecake si o prajitura cu gris, aceasta este pur si simplu o incantare pentru simturi.
Pentru budinca de gris si ricotta avem nevoie de: - 500 ml lapte - 500 ml apa - 50 g unt - coaja de la o lamaie netratata- 200 g gris - 4 oua - 300 g zahar - 350Micky Apostuhttp://www.blogger.com/profile/16655671962175757274noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6636678409201457032.post-84302488160479082932020-03-24T09:20:00.000+02:002020-03-24T09:20:40.972+02:00Salata libaneza de linte cu usturoi
Salata libaneza cu linte si usturoi este un fel de mancare savuros, plin de arome si verdeturi proaspete.
Pentru salata libaneza de linte cu usturoi avem nevoie de:
- o cana linte verde uscata
- 4 linguri ulei de masline
- o capatana usturoi
- 1 lingurita chimen macinat
- sucul de la o lamaie
- patrunjel
- menta proaspata
- sare, piper
Cum se face salata Micky Apostuhttp://www.blogger.com/profile/16655671962175757274noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6636678409201457032.post-13623828688587662072020-03-20T08:57:00.002+02:002020-03-20T08:57:38.857+02:00Prajitura cu miere
Prajitura pufoasa cu miere, numai buna de acompaniat la cafea, sau pur si simplu de pus pe masa si urmarit cum dispare, in timp ce ceilalti din casa, servesc felie dupa felie, pana nu mai ramane nimic.
Pentru prajitura cu miere avem nevoie de:
- 300 g faina
- 3 oua intregi + 1 albus
- 150 g miere
- 80 ml ulei
- 180 ml lapte
- 120 g Micky Apostuhttp://www.blogger.com/profile/16655671962175757274noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6636678409201457032.post-36615316624887520672019-08-18T20:25:00.000+03:002019-08-18T20:25:05.598+03:00Prajitura de vara, cu piersici
In plin sezon de fructe v-am adus o prajitura in care gustul de vanilie si de piersici se imbina frumos pentru a crea o prajitura aromata si usor de facut.
Aceste calitati fac din prajitura cu piersici un desert ideal langa cafeaua de dimineata, sau dupa masa, acompaniata de o cupa de inghetata de vanilie. Va recomand sa folositi piersici coapte, dar ferme, care vor da un ton usor Micky Apostuhttp://www.blogger.com/profile/16655671962175757274noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-6636678409201457032.post-63801084511645559162019-06-08T15:20:00.002+03:002019-06-08T15:20:49.228+03:00"Dutch baby" - clatita pufoasa la cuptor
"Dutch baby" - clatita pufoasa la cuptor, sau cum sa ai un mic dejun facut in casa, in doi timpi si trei miscari. Cand am auzit prima data de aceasta clatita la cuptor - dutch baby pancake, sau German pancake era acum cativa ani. Si desi denumirea te-ar duce cu gandul la Germania sau Olanda, se pare ca aceste clatite au foarte putin de-a face cu acestia - acestea provenind din America, posibil Micky Apostuhttp://www.blogger.com/profile/16655671962175757274noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6636678409201457032.post-58889640998544536912019-04-23T08:00:00.000+03:002019-04-23T08:00:07.952+03:00Salata cu cartofi noi, rosii si seminte de dovleac
In general prefer sa pastrez lucrurile cat mai simple in materie de gatit. Retete cu ingrediente putine, usor de preparat si cat mai naturale. Fara aditivi inutili si sosuri complicate. Asa a aparut salata de mai jos, din dorinta de a pregati ceva rapid si satios in acelasi timp.
Pentru salata cu cartofi noi si rosii avem nevoie de:
- 600 g cartofi noi
- 250 g rosii cherry
- oMicky Apostuhttp://www.blogger.com/profile/16655671962175757274noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6636678409201457032.post-91927157285321090622019-04-13T12:31:00.000+03:002019-04-13T12:31:08.819+03:00Friganele rulouri cu Nutella / French toast roll ups
Diminetile de weekend sunt mici momente de rasfat, cand poti sa te trezesti mai tarziu, cand poti sa pregatesti un mic dejun intarziat pentru cei apropiati.
Rulourile de mai jos le aveam de ceva timp pe lista, insa le tot amanam. Sunt rapide si usor de facut, cu ingrediente la indemana oricui. Le puteti umple cu crema de ciocolata, cu dulceata preferata, cu unt de arahide. Un lucru Micky Apostuhttp://www.blogger.com/profile/16655671962175757274noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6636678409201457032.post-23145200995336461752018-10-28T12:26:00.000+02:002018-10-28T12:26:01.306+02:00Mini faguri vanilati
Imi doream un aparat de vafe de mult timp, asa ca atunci cand in sfarsit am cumparat unul, era de la sine inteles ca trebuia testat cat mai repede. Dupa ce am incercat mai multe retete, am gasit una atat de simpla si de usor de facut, incat nici nu imi venea sa cred cat de minunate pot fi lucrurile simple uneori.
Aceste mini vafe (sau faguri, daca vreti voi!) pot fi un acompaniament Micky Apostuhttp://www.blogger.com/profile/16655671962175757274noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6636678409201457032.post-58710163746355515792018-03-10T09:37:00.001+02:002018-03-10T09:37:22.521+02:00Mic dejun crocant cu mere, la cuptor
Reteta de astazi contine toate ingredientele ncesare unui mic dejun echilibrat si sanatos, numai bun sa ne dea energia necesara pentru noua zi. Are combinatia perfecta de fructe zemoase invelite intr-un amestec crocant de migdale si cereale sanatoase, servite alaturi de o lingura generoasa de iaurt grecesc si un strop de scortisoara.
Pentru reteta de mic dejun crocant cu mere, avem Micky Apostuhttp://www.blogger.com/profile/16655671962175757274noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6636678409201457032.post-87835090379544426552018-03-04T18:55:00.002+02:002018-03-04T18:55:35.628+02:00Babka, cozonacul polonez cu nuca si ciocolata
Ar fi atat de multe de spus despre aceasta varianta de cozonac: aluat moale si pufos cu gust de unt si o umplutura delicioasa cu ciocolata amaruie si nuca crocanta. Seamana la gust destul de mult cu cozonacul romanesc, insa difera modul de impletire, care din punctul meu de vedere este mai spectaculos.
Reteta este penru doi cozonaci, nu foarte inalti si necesita ceva timp pentru Micky Apostuhttp://www.blogger.com/profile/16655671962175757274noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-6636678409201457032.post-61684782124997562722018-01-13T07:00:00.000+02:002018-01-13T07:00:04.743+02:00Felii de mere in aluat - gogosi de mere
Imi plac dulciurile cu mere si imi plac gogosile. Reteta de gogosi de mere este una usoara si rapida, cu felii mari de fructe invelite in aluat similar celui de clatite. Merele se gasesc tot anul asa ca astept sa-mi spuneti cum v-au iesit!
Pentru gogosile cu mere avem nevoie de:
- 2 mere mari
- sucul de la o lamaie
- 200 g faina
- 2 oua
- 250 ml Micky Apostuhttp://www.blogger.com/profile/16655671962175757274noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6636678409201457032.post-46160441674053200022018-01-08T07:00:00.000+02:002018-01-08T07:00:52.384+02:00Biscuiti cu lapte batut
Biscuitii de astazi sunt ideali pentru micul dejun alaturi de o cana de lapte, cu unt si gem. Este de preferat sa ii serviti calzi, insa daca se racesc sunt la fel de buni.
Secretul consta in impaturirea aluatului, similar aluatului de foietaj, pentru a obtine straturi fragede si a creste frumos. De asemenea e important ca toate ingredientele sa fie reci de la frigider si sa nuMicky Apostuhttp://www.blogger.com/profile/16655671962175757274noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6636678409201457032.post-32157125813745786722017-12-24T00:20:00.004+02:002017-12-24T00:20:54.624+02:00Biscuiti marmorati cu portocala si ciocolata
Dragii mei, trebuie sa va marturisesc ca sunt foarte mandra de aceasta reteta de biscuiti marmorati. Sunt usor crocanti la exterior si moi la interior, si, au atat ciocolata cat si portocale, o combinatie tocmai potrivita pentru sarbatorile de iarna.
Pentru biscuitii marmorati cu portocala si ciocolata avem nevoie de:
- 85 g unt la temperatura camerei
- 60 g crema deMicky Apostuhttp://www.blogger.com/profile/16655671962175757274noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6636678409201457032.post-41664956129251652112017-12-20T07:30:00.000+02:002017-12-20T07:30:04.925+02:00Rulouri pufoase cu crema de vanilie
Vremea rece de afara parca cerea ceva dulce. Pe mine, personal ma incanta mai mult vanilia decat ciocolata, asa ca am ales sa fac niste rulouri din aluat dospit, un fel de melci am putea spune, umplute cu crema de vanilie. Au fost atat de bune, ca a trebuit sa fac portie dubla a doua oara!
Va las mai jos reteta de rulouri pufoase cu crema de vanilie si astept sa-mi spuneti in Micky Apostuhttp://www.blogger.com/profile/16655671962175757274noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6636678409201457032.post-7575197769055972352017-12-18T13:43:00.001+02:002017-12-18T13:43:08.144+02:00Pulpa de curcan la cuptor
Astazi v-am adus o reteta potrivita pentru o masa in familie: pulpa de curcan la cuptor cu garnitura de cartofi , cateva felii de mere, toate stropite cu vin alb. Un fel de mancare satios, prezentabil si usor de facut!
Pentru reteta de pulpa de curcan la cuptor avem nevoie de:
- o pulpa inferioara de curcan (aprox 1 kg)
- 100 ml vin alb
- 100 ml ulei de masline
- sucul Micky Apostuhttp://www.blogger.com/profile/16655671962175757274noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6636678409201457032.post-91544968914927564842017-11-19T11:53:00.002+02:002017-11-19T11:53:54.900+02:00Prajitura rasturnata cu prune
Duminicile sunt pentru facut prajituri, nu credeti? Pentru ca este timp, pentru ca sunt prieteni la masa, pentru ca oricat ma abtin in cursul saptamanii de la dulce, in weekend tot fac ...
Si cum aveam in frigider niste prune rosii si aromate, m-am gandit ca ar merge sa le pun in valoare printr-o prajitura rasturnata, usor de facut, cu aluat pufos si fructe zemoase.
ParteaMicky Apostuhttp://www.blogger.com/profile/16655671962175757274noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6636678409201457032.post-29355554506965827262017-11-09T12:39:00.000+02:002017-11-09T12:39:53.910+02:00Chec cu nuca, mar si dovlecel
Dovlecelul il consider o leguma minune - pentru ca o poti folosi atat in preparate sarate cat si dulci. Am facut un fel de chec sarat cu morcovi si dovlecei, apoi am facut muffins dulci cu dovlecei si busuioc, iar astazi i-am combinat cu mere, nuci si portocala intr-un chec ce abunda in arome.
Reteta am preluat-o de pe blogul Elenei Toma si face parte din seria provocarilor secrete, Micky Apostuhttp://www.blogger.com/profile/16655671962175757274noreply@blogger.com6tag:blogger.com,1999:blog-6636678409201457032.post-4017031731782614612017-11-07T10:46:00.000+02:002017-11-07T10:46:04.544+02:00Frittata cu paste si branzeturi, la cuptor
Frittata cu paste si branzeturi este un fel de mancare satios, o omleta la cuptor umpluta cu paste, branzeturi si putin salam uscat. Poate fi servita la micul dejun sau la cina, sau chiar poate fi luata la pachet a doua zi. Asta daca va ramane!
Reteta de frittata cu paste si branzeturi este una usor de facut, puteti implica si copiii in prepararea ei, puteti varia umplutura cu Micky Apostuhttp://www.blogger.com/profile/16655671962175757274noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6636678409201457032.post-35204053275003370872017-11-01T17:45:00.000+02:002017-11-01T17:45:33.891+02:00Gogosi cu dovleac
Toamna mea e plina de de frunze ruginii si de ganduri calde, de vreme cu miros de scortisoara si dovleac.
Cand, daca nu toamna sa faci cat mai multe retete cu dovleac? Si pentru ca nu mai facusem gogosi de mult, am zis sa incerc sa impusc doi iepuri deodata si sa vad ce iese.
Reteta de gogosi cu dovleac nu este una complicata, are ingrediente la indemana, iar daca aveti Micky Apostuhttp://www.blogger.com/profile/16655671962175757274noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6636678409201457032.post-61137563250358829192017-10-16T09:30:00.000+03:002017-10-16T09:30:08.829+03:00Cea mai simpla salata de ton
Am invatat cu timpul ca e bine sa alegi cat mai des sa mananci sanatos. Si desi am multe retete dulci si calorice pe blog, incerc sa pastrez o balanta cat mai echilibrata in viata de zi cu zi. Asa ca intotdeauna am la indemana o conserva de ton pe care o pot transforma intr-o masa sanatoasa cu putine calorii si continut ridicat de proteine.
Salata de ton reprezinta o varianta Micky Apostuhttp://www.blogger.com/profile/16655671962175757274noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6636678409201457032.post-63883743315663296292017-10-09T19:11:00.002+03:002017-10-09T19:11:50.370+03:00Vinete pane, la cuptor
Ati mai mancat pana acum vinete pane? Dar la cuptor le-ati facut? Astazi v-am adus reteta simpla de vinete pane, la cuptor, fara sa fie imbibate in ulei, crocante la exterior si cu un interior moale si gustos. O alternativa sanatoasa la cartofii prajiti.
Extra tip: serviti-le cu un sos de iaurt si usturoi pentru o combinatie reusita.
Pentru reteta de vinete pane la cuptor Micky Apostuhttp://www.blogger.com/profile/16655671962175757274noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6636678409201457032.post-49119743497757549292017-09-05T11:03:00.001+03:002017-09-05T11:03:22.125+03:00Prajitura simpla cu prune
Aceasta prajitura cu prune va va cuceri cu siguranta: este usor de facut, aromata si cu ingrediente la indemana oricui. Are o textura usor umeda, practic ti se topeste in gura datorita prunelor zemoase.
Se face in cateva minute, fara unt, doar cu putin ulei si iaurt. Folositi pe cat posibil un iaurt gras, va face diferenta. Puteti inlocui prunele cu alte fructe daca doriti si aveti la Micky Apostuhttp://www.blogger.com/profile/16655671962175757274noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6636678409201457032.post-6484707190181905462017-08-10T16:49:00.003+03:002017-08-10T16:49:52.817+03:00Baghrir - clatita marocana cu o mie de gauri
Rapide si usor de facut, aceste clatite marocane nu contin zahar, lactate, oua, grasimi sau faina. Cu asa clatite sanatoase si de post ce poti sa vrei mai mult? Le puteti savura fie in combinatii dulci sau sarate, la micul dejun.
Originare din Maroc, aceste clatite au la baza grisul de grau si se servesc traditional cu unt si miere, alaturi de un ceai de menta. Sunt anumite retete Micky Apostuhttp://www.blogger.com/profile/16655671962175757274noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6636678409201457032.post-88602417190224595182017-07-19T14:54:00.000+03:002017-07-19T14:54:47.425+03:00Supa crema de ciuperci cu usturoi
De fiecare data cand ajung la Ikea trebuie sa imi iau supa de ciuperci. Nu stiu ce are atat de special, dar e un "must", in alta parte nu o mananc. Si cum nu am mai ajuns de mult, am incercat sa o fac eu acasa. A iesit extraordinar de buna si aromata. Extra bonus: usturoi si verdeturi!
Sper sa va placa supa mea de ciuperci cu usturoi si patrunjel aromat!
Avem nevoie de:
- 500 g Micky Apostuhttp://www.blogger.com/profile/16655671962175757274noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6636678409201457032.post-38127383033263836442017-05-24T16:03:00.000+03:002017-05-24T16:03:18.846+03:00Prajitura delicata cu branza dulce
Dragilor, cum maine este Inaltarea Domnului si nu ne-am mai apucat de cozonaci sau pasca v-am adus o prajitura cu mijloc cremos de branza dulce si pandispan delicat si pufos. Se face relativ repede si poate fi o idee cae va salveaza cand va vin musafiri si nu aveti prea mult timp. O amestecati repede si o dati la cuptor, ca apoi sa obtineti o delicioasa prajitura fina si delicata. Pe mine Micky Apostuhttp://www.blogger.com/profile/16655671962175757274noreply@blogger.com