Categorii

marți, 24 martie 2020

Salata libaneza de linte cu usturoi

Salata libaneza cu linte si usturoi este un fel de mancare savuros, plin de arome si verdeturi proaspete. 



Pentru salata libaneza de linte cu usturoi avem nevoie de:

- o cana linte verde uscata
- 4 linguri ulei de masline
- o capatana usturoi 
- 1 lingurita chimen macinat
- sucul de la o lamaie
-  patrunjel
- menta proaspata
- sare, piper

Cum se face salata libaneza de linte:

Alegeti si spalati boabele de linte. Puneti lintea la fiert in 3 cani de apa la foc mic timp de aproximativ 30 minute. Verificati daca a fiert deoarece timpul necesar poate sa varieze in functie de cat de veche si uscata este lintea.

Cat fierbe lintea, curatati si tocati marunt usturoiul. Puneti 2-3 linguri ulei de masline intr-o tigaie pe foc mic si adaugati usturoiul. Lasati putin, doar cat sa se dezvolte aroma, fara sa se arda. 

Adaugati zeama de lamaie si condimentele, amestecati si lasati inca putin doar cat sa se intensifice aromele, apoi opriti focul.

Spalati si tocati marunt menta si patrunjelul. Scurgeti lintea soi puneti-o intr-un bol. Adaugati dresingul de ulei de masline, usturoi si lamaie, apoi verdeturile si amestecati. Potriviti de sare si piper si serviti calda. Daca totusi va ramane o puteti pastra la frigider foarte bine cateva zile. 



Bon appetit, 

Micky