Categorii

duminică, 18 august 2019

Prajitura de vara, cu piersici

In plin sezon de fructe v-am adus o prajitura in care gustul de vanilie si de piersici se imbina frumos pentru a crea o prajitura aromata si usor de facut.

Aceste calitati fac din prajitura cu piersici un desert ideal langa cafeaua de dimineata, sau dupa masa, acompaniata de o cupa de inghetata de vanilie.  Va recomand sa folositi piersici coapte, dar ferme, care vor da un ton usor acrisor prajiturii, contrabalansand dulceata zaharului si  a vaniliei. 



Pentru prajitura cu piersici avem nevoie de:

- 600 g piersici proaspete 
- 120 g zahar 
- 120 ml lapte
- 1 lingurita extract de vanilie  
- 160 g unt 
- 3 oua de marime potrivita 
- 1/2 pachet praf de copt 
- 300 g faina 

Cum se face prajitura de vara cu piersici:

Preincalziti cuptorul la 180 grade C. Pregatiti o forma rotunda cu diametrul de 20 cm si ungeti-o cu unt sau tapetati-o cu hartie de copt. 

Cerneti faina impreuna cu praful de copt si dati deoparte. Topiti 160 g unt la microunde si lasati sa se raceasca, amestecand din cand in cand sa nu se solidifice. 

Separati ouale si bateti galbenusurile impreuna cu zaharul pana isi tripleaza volumul si devin deschise la culoare. Adaugati, vanilia, laptele si untul (pastrati doua linguri din untul topit pentru mai tarziu), apoi faina impreuna cu praful de copt si continuati sa mixati pana ce amestecul e omogen. 

Bateti albusurile spuma si adaugati-le cu miscari usoare de sus in jos, la compozitia precedenta. Spalati piersicile, scoateti samburii si taiati-le in bucati: jumatate din ele in sferturi, restul cuburi mai mici. 

Incorporati bucatile mai mici de piersici in aluat si turnati compozitia in tava pregatita. Asezati deasupra restul de piersici si turnati cele doua linguri de unt pastrate deasupra acestora. 

Dati la cuptor timp de aproximativ 45-50 minute pana cand este gata. 



Bon appetit!

Un comentariu:

  1. I am sure this post has touched all the internet visitors, its really really pleasant
    post on building up new blog.

    RăspundețiȘtergere