Categorii

duminică, 28 octombrie 2018

Mini faguri vanilati


Imi doream un aparat de vafe de mult timp, asa ca atunci cand in sfarsit am cumparat unul, era de la sine inteles ca trebuia testat cat mai repede. Dupa ce am incercat mai multe retete, am gasit una atat de simpla si de usor de facut, incat nici nu imi venea sa cred cat de minunate pot fi lucrurile simple uneori. 

Aceste mini vafe (sau faguri, daca vreti voi!) pot fi un acompaniament bun la cafea, sau o gustare pentru dupa amiaza, chiar si un desert impartasit cu prieteni dragi. 



Pentru fagurii vanilati avem nevoie de: 

- 125 g unt 
- o pastaie de vanilie 
- 2 linguri lapte 
- 2 oua medii 
- 2 linguri zahar 
- 20 g drojdie proaspata 
- 350 g faina 
- extra: putin unt pentru uns forma si zahar pudra pentru ornat 






Cum se fac fagurii cu vanilie: 

Taiati pastaia de vanilie in doua longitudinal si scoateti miezul. Intr-o craticioara puneti laptele, untul, zaharul si vanilia si aduceti aproape de fierbere, pana ce untul s-a topit si zaharul s-a dizolvat. Lasati sa se raceasca usor pana ce compozitia este calduta, dar nu fierbinte. 

Dizolvati drojdia proaspata in amestecul de unt si lapte si omogenizati. Adaugati ouale batute usor cu furculita inainte, apoi faina si amestecati cu o lingura cat amestecul sa devina omogen. Nu este nevoie sa framantati. 

Acoperiti vasul cu o folie sau un servet de bucatarie si lasati sa creasca la loc cald cam o ora, pana ce si-a dublat volumul. 

Formati bilute de marimea unei nuci mai mari si coaceti-le in aparatul electric de vafe sau intr-o forma de faguri pentru aragaz. Supravegheati procesul deoarece se pot arde usor. Inainte sa le puneti in forma, asigurati-va ca este bine incinsa si unsa cu putin unt inainte de prima transa. 

Cand sunt gata le puteti pudra cu zahar vanilat, sau le puteti lasa simple, dupa preferinta! 


Daca va place ce mai scriu eu aici nu uitati ca ma puteti gasi si pe Facebook, Instagram sau Pinterest, asa ca sa puteti fi la curent cu ce se mai intampla pe blog! 


Bon appetit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu