Categorii

sâmbătă, 13 ianuarie 2018

Felii de mere in aluat - gogosi de mere




Imi plac dulciurile cu mere si imi plac gogosile. Reteta de gogosi de mere este una usoara si rapida, cu felii mari de fructe invelite in aluat similar celui de clatite. Merele se gasesc tot anul asa ca astept sa-mi spuneti cum v-au iesit!


Pentru gogosile cu mere avem nevoie de: 

- 2 mere mari 
- sucul de la o lamaie 
- 200 g faina 
- 2 oua 
- 250 ml lapte
- 80 g zahar  
- 1 lingurita praf de copt 
- extra: ulei pentru prajit si zahar pudra pentru ornat

Cum se fac gogosile cu mere:

Curatati merele de coaja si cu ajutorul unui dispozitiv special  sau a unui cutit mai mic scoateti cotorul cu grija. Taiati merele felii cam de 1 cm grosime, in asa fel incat sa obtineti rondele cu o gaura in mijloc.

Stoarceti zeama de la o lamaie si amestecati-o cu o lingura de zahar. Turnati peste feliile de mere incercand sa le acoperiti bine. Sucul de lamaie va preveni oxidarea merelor, ajutandu-le sa isi pastreze culoarea aurie. Dati deoparte cat va ocupati de pregatirea aluatului. 

Intr-un vas adaugati ouale, restul de zahar, laptele si omogenizati. Incorporati faina impreuna cu praful de copt si amestecati pana obtineti un aluat asemanator clatitelor, dar mai gros, cam ca o smantana. 

Lasati aluatul sa se odihneasca la temperatura camerei cam 30 minute. 

Puneti suficient ulei la incins intr-o tigaie mai inalta. Treceti feliile de mere prin aluat, in asa fel incat sa fie acoperite bine.

Prajiti-le pe foc mediu, intorcandu-le pe ambele parti. Scoateti pe un servet de hartie sa absoarba grasimea in exces apoi pudrati cu zahar. 





Bon appetit!