Categorii

miercuri, 20 decembrie 2017

Rulouri pufoase cu crema de vanilie

Vremea rece de afara parca cerea ceva dulce. Pe mine, personal ma incanta mai mult vanilia decat ciocolata, asa ca am ales sa fac niste rulouri din aluat dospit, un fel de melci am putea spune, umplute cu crema de vanilie. Au fost atat de bune, ca a trebuit  sa fac portie dubla a doua oara! 

Va las mai jos reteta de rulouri pufoase cu crema de vanilie si astept sa-mi spuneti in comentarii parerea voastra! 


Pentru rulourile cu crema de vanilie avem nevoie de: 

Pentru aluat: 
- 500 g faina 
- 15 g drojdie proaspata 
- 130 g lapte 
- 40 g unt moale 
- 2 oua 
- 60 g zahar 
-  1 lingura ulei de masline 

Pentru crema de vanilie: 
- 4 galbenusuri 
- 500 ml lapte 
- 80 g zahar 
- 50 g amidon 
- 2 plicuri zahar vanilat 

Cum se fac rulourile pufoase cu crema de vanilie:

Dizolvati drojdia in laptele caldut, adaugati 1 lingurita de zahar si 100 g faina. Lasati sa creasca la loc cald timp de aproximativ 20 minute. 

Intr-un vas adaugati restul de faina, zaharul, cele doua oua, untul moale si uleiul de masline. Amestecati si incorporati si drojdia impreuna cu laptele. Framantati pana obtineti un aluat elastic si omogen. 

Lasati sa creasca la loc cald si ferit de curenti de aer timp de o ora. 

Cat creste aluatul apucati-va de facut crema de vanilie. Puneti laptele la fiert impreuna cu zaharul vanilat. Separat bateti galbenusurile spuma impreuna cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugati alternativ amidonul si laptele cald spre fierbinte si omogenizati. 

Puneti crema la fiert pe bain-marie si amestecati continuu pana se ingroasa si este gata. Dati deoparte si raciti complet, amestecand din cand in cand sa nu prinda crusta. 

Cand a crescut intindeti aluatul pe blatul de lucru infainat. Dati o forma aproximativ dreptunghiulara si ungeti cu crema de vanilie pana aproape de margini. Rulati strans si taiati rondele de aproximativ 2-3 cm grosime

Pregatiti o forma rotunda de 26 cm diametru cu hartie de copt si asezati rulourile cu crema de vanilie cu partea taiata in sus. 

Lasati sa creasca inca 30 minute acoperite cu un servet. 

Coaceti la cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de aproximativ 40 minute. Supravegheati coacerea deoarece timpul poate varia in functie de cuptor sau dimensiunea tavii. 

Raciti usor si pudrati cu zahar vanilat.


Bon appetit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu