Categorii

luni, 9 octombrie 2017

Vinete pane, la cuptor

Ati mai mancat pana acum vinete pane? Dar la cuptor le-ati facut? Astazi v-am adus reteta simpla de vinete pane, la cuptor, fara sa fie imbibate in ulei, crocante la exterior si cu un interior moale si gustos. O alternativa sanatoasa la cartofii prajiti. 

Extra tip: serviti-le cu un sos de iaurt si usturoi pentru o combinatie reusita. 


Pentru reteta de vinete pane la cuptor avem nevoie de : 

- 2 vinete 
- 1 cana faina 
- 1 ou mare 
- sare, piper, chimen macinat 

Cum se face reteta de vinete pane la cuptor: 

Preincalziti cuptorul la foc potrivit si pregatiti o tava cu hartie de copt. 

Spalati vinetele si taiati-le in bastonase potrivite ca marime, cam ca niste felii de cartofi prajiti mai groase. 

Intr-un castron bateti oul cu condimentele.Puneti faina intr-o farfurie intinsa.

Treceti bucatile de vinete prin faina, apoi prin amestecul de ou si din nou prin faina. 

Asezati-le in tava pe hartie de copt si dati la cuptor cam 15-20 minute pana devin crocante si aurii la exterior si moi la interior. 

Le puteti servi cu un sos din iaurt grecersc, usturoi si lamaie. Sunt nemaipomenite. 




Bon appetit!