Doar de doua ingrediente aveti nevoie pentru a obtine cel mai simplu si mai rapid blat de pizza: iaurt si faina. Le amestecati in cateva minute intr-un vas si in doi timpi si trei miscari obtineti un aluat de pizza ce nu necesita dospire si timpi de asteptare suplimentari.
Ingrediente
- 135 g iaurt grecesc
- 125 g faina
- un praf de sare
Preparare
Puneti faina intr-un castron, adaugati sarea si iaurtul si amestecati pana incorporati faina si obtineti un amestec omogen si nelipicios.
Intindeti aluatul in foaie de aproximativ 22-25 cm diametru si puneti ce toping-uri doriti pentru a obtine pizza preferata.
Bon appetit!
Conteaza daca este un iaurt gras sau degresat?
RăspundețiȘtergereBuna Cristina, eu l-am făcut cu iaurt gras, dar nu cred că ar face o diferență atât de mare dacă ai folosi degresat. Vezi doar să fie grecesc degresat sau în iaurt bine scurs. S-ar putea să fie nevoie să suplimenteze cantitatea de făină totuși.
ȘtergereO sa incerc :D Multumesc pentru idee!!!
RăspundețiȘtergere