Categorii

sâmbătă, 27 iunie 2015

Papanasi cu branza fierti

Alternativa mai sanatoasa si mai delicata a deliciosilor papanasi isi are originea in bucatariile austro-ungare. Desi mai rar intalniti in tara noastra decat clasicii papanasi prajiti cu smantana si dulceata, sunt la fel de spectaculosi si clar mai dietetici decat suratele lor. 

Reteta face parte din seria provocarilor secrete organizata luna aceasta pe blogul Kadiei. Blogul repartizat mie in aceasta luna este cel al Lilianei de unde am ales sa ma inspire reteta ei de papanasi. 



Ingrediente

- 250 g branza de vaci
- 1 ou 
- 2 linguri faina 
- 2 linguri gris 
- 3 linguri zahar 
- coaja rasa de la o lamaie
- 1 pachet zahar vanilat 

Extra: 
- 50 g unt 
- 100 g pesmet 
- 2 linguri zahar 



Preparare

Intr-o oala puneti apa la fiert impreuna cu putina sare. 

Amestecati intr-un castron branza dulce scursa bine de zer, impreuna cu oul, zaharul si coaja de lamaie. 

Adaugati zaharul vanilat, faina si grisul si omegenizati bine compozitia. 

Aluatul trebuie sa fie destul de tare si usor lipicios. Daca vi se pare moale mai puneti putina faina. 

Formati bilute de marime porivita cam ca o nuca mai mare. Dati-le prin faina, in felul acesta nu se vor imprastia la fiert. 

Cand apa a inceput sa fiarba puneti papanasii toti odata in oala. Aveti grija sa nu se lipeasca de fund. 

Cand incepe apa sa clocoteasca din nou, puneti un capac la oala, dati focul mic si lasati-i sa fiarba 8-10 minute. 

Cand papanasii s-au fiert opriti focul si mai lasati-i sa stea in apa cam 5 minute, timp in care pregatiti pesmetul. In felul acesta grijul din compozitie are timp sa se umfle iar papanasii vor fi pufosi. 

Puneti untul intr-o tigaie si cand s-a topit adaugati pesmetul. Prajiti pesmetul pana devine auriu, cateva minute. Opriti focul si adaugati zaharul. Amestecati. 

Cu o paleta scoateti papanasii din apa si tavaliti-i prin amestecul de pesmet cat sunt inca fierbinti. 

Serviti calzi cu smantana, dulceata, fructe sau cum va este pe plac. 





Bon appetit!

Un comentariu: