Saratelele imi amintesc cel mai mult de copilarie. Mama le facea destul de des, asa ca dupa ce m-am marit si mi-am luat zborul nu prea le mai mancam. Cred ca eram si satula si vroiam altceva. Iar de cand cu blogul sunt rare ocaziile cand repet retete (trebuie sa avem mereu ceva nou, nu?). Cu ocazia Provocarii secrete am ajuns la Ramona pe blog, unde am fost foarte bucuroasa sa gasesc aceasta reteta. Au fost minunate!
Nu uitati la sfarsitul lunii sa mergeti sa vedeti parada provocarii secrete la Simona pe blog, cu retete diverse si frumoase!
Ingrediente
- 250 g unt la temperatura camerei
- 1 ou pentru aluat + 1 ou pentru uns pe deasupra
- 25 g drojdie proaspata
- zeama de la o jumatate de lamaie
- 100 ml apa
- 100 ml lapte cald
- 400 g faina
- 1 lingurita sare
- 2 linguri chimen
Preparare
Dizolvati drojdia in laptele cald si lasati cam 10 minute sa creasca. Intr-un vas cerneti faina, adaugati sarea si cam jumatate din semintele de chimen. Adaugati untul moale, zeama de lamaie, un ou si apa calduta (nu rece). Adaugati si drojdia amestecata cu laptele si framantati pana obtineti un aluat elastic si omogen care sa nu se lipeasca de maini. Daca este cazul mai adaugati putina faina sau nu o incorporati pe toata. Lasati aluatul la dospit aproximativ o ora, la loc cald, acoperit cu un servet.
Incalziti cuptorul la 180 grade si tapetati o tava cu hartie de copt. Intindeti aluatul in foaie de aproximativ 1/2 cm si taiati-l betigase. Ungeti cu ou batut si mai presarati chimen. Coaceti timp de aproximativ 12-15 minute.
Bon appetit!
Bune de dat copiilor la pachet. Si imi amintesc si eu de copilaria aia :)
RăspundețiȘtergereEu dau berea;))
RăspundețiȘtergere