Rulada cu mere - Din bucatarie, cu pasiune

marți, 14 ianuarie 2014

Rulada cu mere

Rulada de mai jos a aparut din dorinta de a aseza ceva pe noul meu platou dreptunghiular. Il caut de cateva luni de zile, ma rog nu cel din imagine neaparat, ci platoul acela "perfect" in care sa stea o rulada. Si tot amanam reteta pana cand l-am gasit. Asa apar multe retete pe blog, fie vorba intre noi, din cauza unei farfuriute ce se cere fotografiata :)
Trecand la rulada aceasta o sa fiti surprinsi de cat de usoara este (asa cum zic eu ca v-am obisnuit deja) si cu ingrediente putine. Este o reteta simpla de pandispan care in loc de umplutura are mere rase. Eu nu am mai pus zahar la mere, nu stiam cum se va carameliza si mi-era teama sa nu se lipeasca. Sper sa va placa!



Ingrediente: 

- 4 oua 
- 4 linguri zahar 
- 4 linguri faina 
- o lingurita esenta de vanilie 
- 5 mere 


Preparare:

Separati albusurile de galbenusuri. Bateti albusurile spuma tare, Adaugati zaharul si continuati sa mixati pana ce zaharul este topit. Cu ajutorul unei spatule incorporati galbenusurile si faina. Adaugati si esenta de vanilie. Dati deoparte si pregatiti merele. Curatati merele de coaja si dati-le pe razataoare. Pregatiti o tava dreptunghiulara si tapetati-o cu hartie de copt. Asezati merele rase in strat subtire cat mai uniform. Deasupra turnati compozitia de pandispan si nivelati. Dati la cuptorul preincalzit la 180 grade C timp de 15-20 minute. 
Scoateti tava din cuptor si rasturnati pe un servet de panza cu tot cu hartia de copt. Umplutura impreuna cu hartia de copt trebuie sa fie deasupra. Desprindeti imedeiat, cu grija, hartia de copt si rulati cu ajutorul prosopului astfel incat umplutura de mere sa fie la interior.
Lasati sa se raceasca apoi desfaceti prosopul. Asezati pe un platou, pudrati cu zahar si serviti. 





Sursa de inspiratie 

Bon appetit!

6 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Instagram