O reteta simpla, folosita destul de des in bucataria romaneasca, fie ca este cu porc sau cu pui. Va recomand sa va cumparati carnea intreaga si sa v-o tocati singuri, sau macar sa fie tocata pe loc in fata voastra la magazin.
Ingrediente
- 700 g carne tocata de pui (piept si pulpa)
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 4 catei de usturoi
- 2 felii de franzela
- 100 ml lapte
- 1 ou mare
- sare, piper
- faina pentru modelat
- ulei pentru prajit
Preparare
Puneti feliile de paine la inmuiat in lapte. Dati morcovul, ceapa si usturoiul pe razatoarea mica. Puneti carnea intr-un castron, adaugati legumele date pe razatoare si painea inmuiata in lapte. Adaugati si oul si potriviti de sare si piper. Amestecati bine compozitia cu mana. Lasati sa stea cam 5 minute sa se imprieteneasca aromele. Formati chiftele, dati-le prin putina faina si prajiti-le pe ambele parti in ulei. Scoateti pe un servet de hartie sa absoarba grasimea.
Bon appetit!
Ce bine arata ....
RăspundețiȘtergereMultumesc draga mea :)
ȘtergereArata foaaarte bine. Mi le imaginez putin caldute si langa un bol cu muraturi :((
ȘtergereDezmat curat!
RăspundețiȘtergereDezmat mai mare era cu porc :)
Ștergereo minunatie, cu o salata mare!
RăspundețiȘtergereAsa e Coco draga. Multumesc de vizita si te mai astept.
Ștergere