Categorii

vineri, 25 ianuarie 2013

Pulpe de pui pe pat de varza

Prima editie sarata a provocarii Bucatar Curajos ne ademeneste cu blogul Adelei Zilahi, cevabun-cevadulce.blogspot.ro.Pentru aceasta data draga noastra Adela a ales o reteta delicioasa si anume pulpe de pui pe pat de varza
Va spun sincer ca in mintea mea eu asociam varza ori cu porc, ori o lasam de capul ei singurica. Insa puiul acesta m-a convins ca se poate si altfel. Sper sa va convinga si pe voi. 





Ingrediente: 
- 8 ciocanele
- 1 kg de varza alba cruda
- 1 ardei gras rosu
- 1 ceapa
- o legatura marar
  - 1 lingurita cimbru uscat
- 1 morcov
-  1 rosie
- sare, piper
- 50 ml apa
- 100 ml vin alb
- cateva linguri ulei
Condimente pentru pulpe - sare, piper, boia de ardei

Preparare: 


Spalati si curatati pulpele de pui, apoi frecati-le cu amestecul de condimente. Tocati varza si celelalte legume in bucati potrivite, dupa preferinta. Tocati si mararul. Amestecati varza, ceapa, ardeiul, morcovul si rosia, impreuna cu sarea, piperul si cimbrul. Asezati intr-un vas ce merge la cuptor varza. Asezati deasupra pulpele de pui si turnati apa, vinul si uleiul. 
Dati la cuptor timp de aprox 40 minute pana cand este gata.




Bon appetit!

5 comentarii: