Categorii

luni, 14 ianuarie 2013

Cubulete de porc pe pat de cartofi natur

Mancam carne de porc destul de rar, dar si cand mancam ... 



Ingrediente:

- 600 g pulpa de porc
- 200 ml vin alb 
- 1 ceapa
- 200 g bacon/sunca
- sare, piper, boia de ardei, cimbru
- 1 kg cartofi 
- 2-3 linguri ulei

Preparare

Curatati cartofii de coaja, taiati-i cuburi si puneti-i la fiert in apa cu sare. 
Cat fierb cartofii ne ocupam de carne. Spalati carnea si taiati-o in bucati potrivite. Condimentati cu sare piper, boia de ardei, cimbru sau cu ce considerati de cuviinta. Taiati ceapa si sunca cubulete si puneti-le in tigaia in care ati incins cateva linguri de ulei. Caliti cateva minute pana devine ceapa aurie, apoi adaugati carnea de porc. Lasati sa se rumeneasca cam 5 minute amestecand din cand in cand. Cand a prins culoare si v-au ametit miresmele ce vin din tigaie adaugati vinul si 100 ml apa. Lasati sa fiarba la foc mic pana se evapora tot lichidul si carnea este bine facuta. 
Pe o farfurie de servit asezati cartofii fierti si scursi si deasupra cubuletele de carne. Serviti cu mare pofta.


Bon appetit!

6 comentarii: